1 липня реєстрацію ризикових накладних буде призупинено

20.06.2017 набув чинності наказ Мінфіну від 13.06.2017 року № 567, відповідно до якого електронна система управління ризиками при адмініструванні ПДВ повноцінно запрацює з 1 липня. Ця система зупинятиме реєстрацію ризикових накладних автоматично.
Зміни щодо оцінки ризиків податкових накладних було внесено до Податкового кодексу з метою боротьби з проведенням сумнівних операцій, за результатами яких формувався фіктивний податковий кредит.
Система автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних працює в тестовому режимі з 1 квітня 2017 року. Низка підприємств уже отримали квитанції з інформацією про те, що їхні податкові накладні віднесено до ризикових і з 1 липня їх реєстрацію може бути припинено.
Критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, а також Вичерпний перелік документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджено.

Просмотров: 188

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018