Багатодітних матерів у 55 років пропонують відпускати на пенсію

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №6167 «Про внесення змін у деякі закони України про приведення у відповідність законів України щодо зменшення пенсійного віку багатодітним матерям з метою підвищення народжуваності».
Так, прийняття законопроекту усуне протиріччя в законах України, дасть можливість багатодітним матерям, які народили і виховали трьох і більше дітей, виходити на пенсію згідно із законом, тобто врегулювати питання їх виходу на пенсію з чітким їх статусом багатодітній матері, який встановлений Законом України «Про охорону дитинства», проте яким вони фактично не могли скористатися.
Наголошується, що зараз закони про вихід на пенсію багатодітних батьків містять протиріччя. Так, пропонується встановити, що 55-річні багатодітні жінки, які народили і виховали трьох або чотирьох дітей до досягнення ними 14-річного віку, мають право на пенсію за віком, а також якщо такі матері мають стаж роботи 20 років. Так, якщо багатодітній матері виповнилося 55 років, а її дитина не досягла відповідного віку, то їй гарантовано призначення дострокової пенсії.

Просмотров: 689

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018