Депутати КМДА заборонили продаж алкоголю у нічний час

Київські депутати на засіданні 22 вересня прийняли рішення обмежити в столиці з 23:00 до 10:00 реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об’єктах торгівлі. Таке обмеження буде діяти для всіх суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, крім закладів ресторанного і швидкого харчування. У разі порушення тимчасового режиму магазини і супермаркети можуть позбавити ліцензій.
Перевіряти виконання підприємцями цього рішення запропонували органам, які видають ліцензії.
Таке рішення КМДА не відповідає законодавству, оскільки встановлення органом місцевого самоврядування постійної заборони (обмеження) щодо торгівлі алкогольними напоями виходить за межі наданих йому повноважень, встановлених Законом України від 21.05.1997 № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні».
Повноваження органу місцевого самоврядування щодо заборони продажу алкогольних напоїв можуть реалізовуватися тільки шляхом погодження режиму роботи з власниками відповідних торгових закладів або відділів ( підп. 4 п. «б» ст. 30 Закону № 280/97-ВР).

Просмотров: 170

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 06.05.2018