Дозволено укладати електронні договори страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів

Нацфінпослуг прийняла розпорядження «Про затвердження Змін до Положення про особливості укладання договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» від 31.08.2017 № 3631.
Внутрішнім договором страхування може бути електронний договір обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, який діє виключно на території України.
Також надано визначення «інформаційно-телекомунікаційна система (ІТС)», тобто сукупність інформаційних та телекомунікаційних систем, які у процесі обробки інформації діють як єдине ціле і використовуються страховиком для укладання внутрішніх договорів страхування відповідно до вимог законодавства, що регулює організаційно-правові засади діяльності у сфері електронної комерції.
Для укладення внутрішнього електронного договору страхування власник транспортного засобу через ІТС виражає намір укласти договір страхування та вносить відомості, необхідні для укладення такого договору, що є заявою на страхування. Перелік відомостей, необхідних для укладення внутрішнього електронного договору страхування, визначається Моторним (транспортним) страховим бюро України та оприлюднюється на його веб-сайті (веб-сторінці).
Станом на 31.10.2017 розпорядження ще не набрало сили.

Просмотров: 161

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 02.05.2018