Електронна комерція в Україні

03 вересня 2015 року Верховна Рада України в другому читанні прийняла Закон України «Про електронну комерцію». Даний нормативно-правовий акт покликаний здійснювати регулювання онлайн-комерції, зокрема, Інтернет-торгівлю і використання електронних грошей.

Метою прийнятого документу є визнання електронних угоди нарівні з письмовими документами.
Основним завданням закону є встановлення чітких правових вимог та механізмів дистанційного укладення й виконання правочинів із застосуванням електронних інформаційно-комунікаційних засобів і технологій.

Закон дає визначення таких понять, як «електронний договір» — домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав і обов’язків та оформлена в електронній формі; «електронне повідомлення» — інформація, представлена в електронній формі, надана учасником відносин у сфері електронної комерції з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем та «Інтернет-магазин» – засіб для представлення або реалізації товару, роботи чи послуги шляхом вчинення електронного правочину.

Крім цього, статтею 11 закону передбачено, що покупець (замовник, споживач) повинен отримати підтвердження вчинення електронного правочину у формі електронного документа, квитанції, товарного чи касового чека, квитка, талона або іншого документа у момент вчинення правочину або у момент виконання продавцем обов’язку передати покупцеві товар.

Також законом визначається порядок використання персональних даних, зокрема, передбачено, що використання персональних даних у сфері електронної комерції може здійснюватися у разі створення суб’єктом електронної комерції умов для захисту таких даних.

Просмотров: 190

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018