Інформація про використання публічних коштів стане відкритою та доступною

Закон України, який прийнятий Верховною Радою України 11 лютого 2015 року № 183-VIII «Про відкритість використання публічних коштів», набув чинності 11 вересня 2015 року.

Даним нормативно-правовим актом визначаються умови і порядок забезпечення доступу до інформації про використання публічних коштів розпорядниками та одержувачами коштів державного та місцевих бюджетів, суб’єктами господарювання державної та комунальної власності, органами Пенсійного фонду, підприємствами, фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування, що готують інформацію та подають її для публікації на єдиному веб-порталі використання публічних коштів.

Відповідальність за недостовірність і неповноту оприлюдненої інформації несуть керівники розпорядників та одержувачів бюджетних коштів. Відомості повинні бути повними, правдивими, точними і реально відображати фактичні дані станом на відповідну дату або за відповідний період часу.
Варто зазначити, що доступ до інформації, оприлюдненої на єдиному веб-порталі, є вільним і безкоштовним.

Також у Законі «Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності» встановлено, що за результатами здійснення закупівель без застосування процедур, передбачених Законом «Про здійснення державних закупівель» замовник зобов’язаний оприлюднити на веб-порталі Уповноваженого органу до 31 січня наступного за звітним року річний звіт про результати здійснення закупівель.

Просмотров: 187

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018