Кабінет міністрів оприлюднив проект податкової реформи

У Верховній Раді зареєстровано урядовий законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України».
З метою запобігання утворенню схем мінімізації податкових зобов’язань із використанням с/г підприємств, що обрали спеціальний режим оподаткування ПДВ, та безпідставному бюджетному відшкодуванню ПДВ, документ пропонує установити, що:
— рахунки в СЕА ПДВ, які додатково відкриті таким сільськогосподарським підприємствам, закриваються з дня наступного за граничним терміном сплати податкових зобов’язань за грудень 2016 року, для платників, які обрали квартальний податковий період — за ІV квартал 2016 року;
— реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування ЄРПН, складених сільгоспвиробниками за операціями з постачання сільськогосподарських товарів/послуг, має бути здійснена не пізніше 15 січня 2017 року;
— реєстрація зазначених податкових накладних та/або розрахунків коригування не може здійснюватися з порушенням цього терміну.
Також запропоновано накласти тимчасовий мораторій до 1 січня 2019 року на повернення сум бюджетного відшкодування, розрахунок яких було зроблено за рахунок від’ємного значення, сформованого за операціями з придбання сільськогосподарських товарів/послуг, які не були фактично отримані отримувачем.
Запропоновано встановити датою виникнення податкових зобов’язань за операціями з постачання сільськогосподарських товарів/послуг дату відвантаження товарів, а датою віднесення сум ПДВ до податкового кредиту за операціями з придбання таких сільськогосподарських товарів/послуг — дату отримання платником податку товарів/послуг.
Кабінет міністрів запропонував збільшити ставки акцизного податку: на алкогольні напої — на 20%, на виноробну продукцію та слабоалкогольні напої — на індекс споживчих цін 12%.
Ставки тютюнових виробів також зростуть: специфічна — на 30%, адвалорна — на 3 відсоткові пункти (з 12% до 15%).
Також запропоновано запровадити єдину ставку акцизного податку на дизельне паливо 125,5 Є за 1000 л замість диференційованої ставки 125,5 Є та 95 Є в залежності від вмісту сірки.
Урядовці не оминули увагою і питання щодо рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України. Так, пропонується:
підвищити ставку у багатоканальних розподільчих системах для передавання та ретрансляції телевізійного зображення, передавання звуку, цифрової інформації у діапазоні радіочастот;
ввести понижуючі та підвищуючі коефіцієнти до ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом для стільникового радіозв’язку та радіозв’язку у багатоканальних розподільчих системах для передавання та ретрансляції телевізійного зображення, передавання звуку, цифрової інформації.
Пропонується ввести підвищувальні коефіцієнти у розмірі 1,4 за перевищення у одного користувача радіочастотного ресурсу оптимально необхідної ширини смуг радіочастот у відповідних діапазонах для впровадження технологій системи рухомого (мобільного) зв’язку четвертого покоління (LTE) та у розмірі 1,2 за неефективно фрагментовані смуги радіочастот.

Просмотров: 197

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 06.05.2018