Кабмін уточнив порядок видачі водійських прав та вніс зміни до Правил дорожнього руху

Уряд змінив порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до управління транспортним засобом (далі – «ТЗ»). Передбачено, зокрема, що водійське посвідчення, видане особі вперше, діє протягом двох років з дня його видачі з обмеженим правом управління (заборона перевищувати швидкість 70 км / годину).
Крім того, обмін такого посвідчення після закінчення строку його дії проводитиметься без повторного складання іспитів тільки за умови вчинення не більше двох адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. В іншому випадку передбачено обмін із складанням теоретичного й практичного іспитів в сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ (далі – «МВС»).
Такі зміни передбачено постановою Кабінету міністрів України від 10 листопада 2017 року № 885 (набрала чинності 25.11.17).
Крім того, постановою Кабміну від 10 листопада 2017 року № 883 внесено зміни до правил дорожнього руху, яка набере чинності 1 січня 2018 року, відповідно до якої зменшено максимально дозволену швидкість у населених пунктах з 60 до 50 км / годину.

Просмотров: 183

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 02.05.2018