Майбутні зміни в порядку надання відпусток

Кабінет міністрів схвалив для передачі до Верховної Ради законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку надання відпусток».
Передбачається внесення змін до КЗпП, Закон про відпустки — щодо виплати грошової компенсації за дні щорічної відпустки, які залишилися, та перевищують 24 календарних дня, які своєчасно не були використані працівниками.
Також регулюється порядок і умови надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину-інваліда з дитинства підгрупи А I групи — з метою своєчасного і цільового використання такої відпустки.
Пропонується надавати працівникам, які одночасно навчаються в декількох вищих навчальних закладах, навчальну відпустку за їх вибором в одному з них. Якщо працівники здобувають другу (наступну) вищу освіту, то право на оплачувану навчальну відпустку у них буде тільки в разі їх направлення на навчання роботодавцем. У той же час, передбачається в такому випадку право працівників на відпустку без збереження зарплати.
Також пропонується збільшити тривалість відпустки без збереження зарплати, яка надається за угодою сторін трудового договору, а у КпАП посилити відповідальність роботодавців за порушення порядку надання (компенсації) відпусток.

Просмотров: 171

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 06.05.2018