Медична реформа не передбачає запровадження плати за пологи у МОЗ

У МОЗ проінформували про те, що медична реформа не передбачає запровадження оплати за пологи від породіль. Спостереження за вагітністю та пологи будуть безкоштовними в 2019 році й надалі. Держава покриє 100 % вартості цих послуг.
В останній редакції законопроекту № 6327 зазначено: «У межах програми медичних гарантій держава гарантує громадянам, іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають на території України, та особам, яких визнано біженцями, або особами, які потребують додаткового захисту, повну оплату за рахунок коштів Державного бюджету України необхідних їм медичних послуг та лікарських засобів, пов’язаних з наданням медичної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами».
При цьому медична реформа передбачає перехід на нову модель фінансування медичних послуг. Зокрема, спеціалізовані та високоспеціалізовані медичні установи з 2019 року почнуть отримувати від держави плату за конкретно надані послуги конкретному пацієнтові.
Водночас у 2018 році окремі послуги оплачуватимуться з державного бюджету у межах пілотних проектів. Одним із перших таких «пілотів» повинна стати оплата вартості пологів безпосередньо пологовим будинкам від Національної служби здоров’я за єдиним для усієї країни тарифом

Просмотров: 191

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 02.05.2018