Може бути спрощений порядок отримання свідоцтв про народження або смерть для жителів окупованих територій

Українська влада не визнає будь-які документи, які видають окупаційні органи влади, та робить все необхідне для того, щоб громадяни України могли безперешкодно отримувати легітимні українські документи.
У зв’язку з цим Кабінет Міністрів України затвердив проект змін до Цивільного процесуального кодексу України, який передбачає для громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях спрощений порядок отримання свідоцтв про народження або смерть.

Заступник Міністра юстиції Сергій Пєтухов зазначив, що у разі народження дитини один з батьків чи інший законний представник має право один раз виїхати на територію, контрольовану України, звернутися до суду із заявою про встановлення факту народження і надати всі документи, які підтверджують народження дитини.
Суд зобов’язаний розглянути таку заяву протягом 24 годин і прийняти рішення про встановлення факту народження дитини. Це рішення негайно вступає в законну силу, людина отримує це рішення в суді і відразу може піти в органи РАЦС, щоб отримати свідоцтво про народження. Такий же порядок передбачений для свідоцтв про смерть.

У Мін’юсті сподіваються, що цей проект уже найближчим часом буде розглянутий і прийнятий парламентом.

Просмотров: 199

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018