Національний банк України поліпшив Положення про порядок накладення адміністративних штрафів

Національний банк України постановою від 31.12.2015 № 1003 вніс зміни до Положення про порядок накладення адміністративних штрафів, якими передбачено зміну підрозділів, що мають право від імені Національного банку України розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення.
Визначено, що керівники структурних підрозділів Національного банку України та їх заступники, які забезпечують виконання функцій Національного банку України з нагляду (оверсайта), контролю, мають право від імені Національного банку України розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення. Такими підрозділами є: Департамент банківського нагляду, Департамент інспекційних перевірок банків, Департамент фінансового моніторингу, Департамент реєстраційних питань та ліцензування, Департамент платіжних систем, Департамент грошового обігу.
Передбачено право кураторів банків та працівників вищезазначених структурних підрозділів Національного банку України, у посадових інструкціях яких містяться такі повноваження, складати протоколи про адміністративні правопорушення.
Постанова набрала чинності 6 січня 2016 року .

Просмотров: 185

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018