Національний банк врегулював застосування електронного підпису в банківській системі України

17.08.2017 року набирає чинності Положення про застосування електронного підпису в банківській системі України (далі – Положення). Його впровадження створює нормативно-правову базу для застосування безпаперових технологій при наданні банківських послуг та продовжує процес реалізації проекту #Paperless, суть якого полягає в максимально можливій відмові від паперових документів під час обслуговування клієнтів банків.
Положенням визначаються види електронного підпису, які застосовуються у банківській системі України, встановлюються вимоги щодо застосування кожного з видів електронного підпису та вимоги до створення та зберігання електронних документів у банківській системі.
Реалізація норм цього документу сприятиме зменшенню собівартості банківських продуктів та підвищенню якості, зручності та швидкості обслуговування банками своїх клієнтів.
Використання новітніх IT-технологій у банківській системі дає змогу досягнути суттєвого та швидкого зменшення непродуктивних витрат у банківській системі. Одним із важливих шляхів зменшення непродуктивних витрат, підвищення ефективності виконання банківських операцій та поліпшення якості обслуговування клієнтів є перехід до безпаперових технологій роботи з документами та впровадження безпечних технологій дистанційного надання банківських послуг. Відтак одним із найважливіших питань на цьому етапі є регулювання використання електронного підпису в банківській системі України

Просмотров: 179

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018