Національний банк збільшив граничний строк для розрахунків за експортно-імпортними операціями

29.07.2016 набула чинності постанова Національного банку від 28.07.2016 № 361, якою внесені зміни до постанови від 07.06.2016 № 342 «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України».
Змінами передбачено збільшення граничного строку для розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів з 90 календарних днів до 120 календарних днів.
Уповноваженим банкам дозволяється здійснювати купівлю іноземної валюти з перевищенням зазначеного в пп. 2 п. 6 постанови № 342 сальдо за умови, що така купівля здійснюється за рахунок коштів, отриманих від погашення облігацій внутрішньої державної позики з індексованою вартістю, які обліковувалися в балансі банку станом на 02.09.2014 року, а також за умови, що банком для приведення у відповідність до установленого значення ліміту загальної (довгої/короткої) відкритої валютної позиції було здійснено продаж іноземної валюти у відповідному обсязі протягом 2-х робочих днів із дня набрання чинності нормою щодо зобов’язання банків включати суму балансової вартості цих облігацій до розрахунку загальної (довгої/короткої) відкритої валютної позиції. Купівля іноземної валюти може бути здійснена банком протягом 5-ти робочих днів, включаючи день погашення зазначених облігацій, у сумі, що не перевищує обсягу проданої іноземної валюти, але не більше, ніж сума балансової вартості облігацій, включена до розрахунку загальної (довгої/короткої) відкритої валютної позиції.

Просмотров: 222

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 06.05.2018