Назви ліків і звернення до фармацевтів вказуватимуться в рецептах на латині

Назва лікарського засобу, а саме: міжнародна запатентована назва, торговельна назва, назва формоутворюючих і корегуючих речовин, склад лікарського засобу, лікарська форма, а також звернення лікаря до фармацевта про виготовлення та видачу лікарських засобів пишуться латиною.
Виняток становитимуть ліки, що не мають міжнародної запатентованої назви, належать до лікарських засобів біологічного походження, біосимілярів, підлягають предметно-кількісному обліку, відпускаються на пільгових умовах або безоплатно. У такому разі в рецепті вказується торгова назва ліків.
Міжнародні непатентовані назви лікарських засобів, вартість яких підлягає компенсації відповідно до постанови Кабміну від 9 листопада 2016 року № 863, також повинні зазначатися латиною.
Крім того, лікарям забороняється скорочувати назви близьких за найменуванням інгредієнтів, оскільки це може призвести до плутанини стосовно того, який саме лікарський засіб прописано пацієнтові.
Зміни до Правил виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення внесено наказом МОЗ від 16 лютого 2017 року № 153.

Просмотров: 194

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018