НБУ скасував останні обмеження на видачу коштів з банківських рахунків

24.08.2017 набуває чинності постанова Правління Національного банку від 22.08.2017 року № 81 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 13 грудня 2016 року № 410», згідно якої Національний банк України продовжує послаблювати антикризові обмеження на валютному ринку, які втратили свою ефективність і актуальність та пом’якшення яких не вплине на стан валютного ринку.
Чергові послаблення цього разу стосуються як валютних операцій населення й бізнесу, так і діяльності банків на міжбанківському валютному ринку.
По-перше, фізичні особи зможуть отримувати готівку в іноземній валюті або банківські метали з поточних і депозитних рахунків через каси та банкомати без обмежень за сумою. Нагадаємо, з вересня минулого року діяв ліміт, згідно якого один клієнт на добу міг отримати не більше 250 тис. грн в еквіваленті. Наразі Національний банк вважає за можливе повністю прибрати таке обмеження з огляду на суттєве покращення ліквідності банківської системи в іноземній валюті та стабілізацію валютного ринку. Водночас таке рішення має сприяти подальшому відновленню довіри вкладників до банків.
По-друге, Національний банк лібералізує підхід до ощадних (депозитних) сертифікатів на пред’явника. Так, знімається заборона на їх випуск, яка діяла досі, та скасовується вимога погашати їх лише шляхом перерахування коштів на рахунок власника сертифіката або пред’явника. Для депозитних сертифікатів в іноземній валюті прибирається вимога до мінімального строку розміщення, який мав становити не менше шести місяців

Просмотров: 212

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 02.05.2018