Нові плани видачі посвідчень водія

24.12.2022

Автошколам представили плани впровадження сучасних технічних засобів та новітніх технологій у процедуру видачі посвідчення водія.

Особа, яка складає теоретичний іспит, буде заходити до екзаменаційного класу, де на вході стоятиме камера. Вона розпізнаватиме обличчя кандидата у водії, що дозволить направляти особу на випадково визначене в Єдиному державному реєстрі МВС робоче місце для складання теоретичного іспиту.

Щодо верифікацію, то у майбутньому громадяни зможуть самостійно фотографуватися на посвідчення водія. Для цього кожен сервісний центр МВС матиме сучасне обладнання, яке дозволить робити це, а для ідентифікації особи буде використовуватися ідентифікаційний код та id-картка.

Водночас теоретичний іспит проходитимете в екзаменаційному класі за таких умов: FACE ID ідентифікація особи протягом усього процесу складання, фіксація обличчя та екрану при негативній відповіді на екзаменаційне питання; унеможливлення віддаленого доступу до робочих місць; контроль за поведінкою особи; відео-фіксація процесу складання.

Крім того, майбутнім водіям не треба шукати для оренди вантажні авто, авто з причепами, мотоцикли, якщо їх не має у сервісному центрі МВС. Тепер всі ці транспортні засоби там будуть і кожен охочий зможе скласти практичний іспит.

Режим доступу: https://www.kmu.gov.ua/news/holovnyi-servisnyi-tsentr-mvs-prezentuvav-avtoshkolam-novi-plany-vydachi-posvidchennia-vodiia

Просмотров: 47

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 04.01.2023