Нові правила розмитнення автомобілів та поліпшення автомобільної промисловості в Україні

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 5562 «Про внесення змін до Розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо формування цивілізованого ринку вживаних автомобілів».
Мета законопроекту досягається шляхом внесення змін у п. 15 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо продовження дії знижених ставок акцизного збору на транспортні засоби, які були у використанні, до 31.12.2020 року, а також зняття існуючих обмежень на застосування цих ставок. Очікуваним результатом прийняття законопроекту буде формування цивілізованого ринку уживаних автомобілів в Україні, приведення національного законодавства у відповідність до досвіду країн Європейського Союзу, з урахуванням всіх об’єктивних факторів та усунення корупційних ризиків.
У результаті реалізації даної законодавчої ініціативи в Україні пройде оновлення автопарку, що призведе до підвищення безпеки громадян у разі ДТП, поліпшення екології, збільшення надходжень в бюджет за рахунок збільшення кількості розмитнених транспортних засобів, зменшення черг на контрольно-пропускних пунктах і зменшення використання різних тіньових схем у сфері користування автомобілями.

Просмотров: 208

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 04.05.2018