Нові штрафи за паркування на місцях інвалідів

Заплановано посилити відповідальність за паркування та стоянку на місцях, призначених для осіб з інвалідністю, а також закріпити право осіб з інвалідністю на безкоштовне паркування.
Відповідні зміни пропонується внести урядовим законопроектом № 5629 до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».
Згідно з проектом зупинка або стоянка транспортних засобів на місцях, позначених відповідними дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою, де дозволена зупинка або стоянка тільки водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять людей з інвалідністю, а також створення перешкод таким водіям у зупинці або стоянці, порушення правил встановлення та використання на транспортного засобу розпізнавального знака «Водій з інвалідністю» тягнуть накладення штрафу 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Але до відповідальності не може бути притягнуто водія з явними ознаками інвалідності або водія, який перевозить пасажирів з явними ознаками інвалідності.
Також штраф 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян передбачається за необлаштування (чи облаштування без дотримання вимог) на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках для паркування транспортного засобу, у тому числі біля житлових будинків (крім індивідуальних житлових будинків) і будівель, на тротуарах (з числа місць для зупинки) місць, призначених для паркування транспортного засобу, керованих водіями з інвалідністю (що перевозять осіб з інвалідністю).
Законопроектом передбачається, що власники майданчиків для паркування забезпечують виділення та облаштування в межах майданчиків місць для безкоштовного паркування транспортного засобу, керованих водіями з інвалідністю (що перевозять осіб з інвалідністю). Кількість місць для безкоштовного паркування становить не менше 10% від загальної кількості місць на спеціально обладнаних або відведених майданчиках для паркування, але не менше ніж для 1 транспортного засобу, з позначенням цих місць відповідними дорожніми знаками та дорожньою розміткою.

Просмотров: 238

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 04.05.2018