Нововведення мовного закону

16.07.2022

Норми Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» № 2704-VIII від 25 квітня 2019 року набирають чинності поетапно, починаючи з 16 липня 2019 року. Чергові нововведення будуть запроваджені в Україні 16 липня 2022 року.

Усі товари, які містять комп’ютерні програми з користувацьким інтерфейсом, що реалізуються в Україні, повинні мати користувацький інтерфейс державною мовою, який за обсягом та змістом має містити не менше інформації, ніж іншомовні версії такого інтерфейсу.

Усі інтернет-представництва (в тому числі веб-сайти, веб-сторінки в соціальних мережах) органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної і комунальної форм власності, засобів масової інформації, зареєстрованих в Україні, а також суб’єктів господарювання, що реалізують товари і послуги в Україні та зареєстровані в Україні, мають виконуватися державною мовою та завантажуватись за замовчуванням для користувачів в Україні.

Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено двома новими видами правопорушень: порушення закону щодо функціонування і застосування української мови як державної та Невиконання законних вимог Уповноваженого із захисту державної мови під час здійснення ним державного контролю за застосуванням державної мови.

Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2704-19#Text

Просмотров: 72

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 15.07.2022