Обчислення строків перевірки платника податків та нюанси проведення перевірок на підприємстві

У листі від 06.07.2016 року № 14678/6/99-99-14-03-03-15 ДФС роз’яснила порядок обчислення строків перевірки платника податків та зазначила наступне.
Під час прийняття рішення про призначення перевірки та прийнятті наказу про її проведення для обчислення тривалості проведення перевірок контролюючими органами робочі дні обраховуються із розрахунку п’ятиденного робочого тижня з двома вихідними днями з урахуванням правил внутрішнього трудового розпорядку платника податків, за виключенням випадків, передбачених законодавством. При цьому в наказі про проведення перевірок зазначається дата початку перевірки та її тривалість у робочих днях.
Податківці зазначили, коли можуть провести позапланову перевірку, якщо платник:

подає уточнюючий розрахунок до податкової декларації, поданої за період, що перевірявся. У цьому випадку ПКУ не обмежує коло питань, які можуть бути предметом перевірки;
не подає уточнюючий розрахунок протягом 20 робочих днів після дати складання довідки про проведення електронної перевірки, якою встановлено порушення податкового законодавства.

Строки (тривалість) проведення перевірок, встановлені ст. 82 ПКУ, обчислюються у робочих днях та залежать від типу перевірки та категорії платника податків.

Просмотров: 230

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 06.05.2018