Оновлений порядок взаємодії між державним реєстром та Єдиним державним реєстром виконавчих проваджень

Міністерство юстиції України наказом від 26 серпня 2015 року № 1594/5 оновила Порядок інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців та Єдиним державним реєстром виконавчих проваджень. Відповідно до даного Наказу, передача відомостей між цими реєстрами здійснюється на центральному рівні в електронній формі телекомунікаційними каналами зв’язку.

Щоб здійснити підтвердження цілісності даних, переданих в електронній формі, застосовується електронний цифровий підпис з використанням посиленого сертифіката ключа. Для захисту переданих відомостей в електронній формі застосовується шифрування з використанням засобів, що мають сертифікат відповідності або позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи у сфері криптографічного захисту інформації.

Варто відмітити, що передача відомостей здійснюється безкоштовно.

Адміністратори забезпечують технічну підтримку ведення Реєстрів та своєчасну передачу і прийом відомостей до них.

Структура, формат файлів, які містять відомості, регламент передачі і прийому відомостей визначаються спільними рішеннями адміністраторів реєстрів, які оформляються окремими протоколами.

Просмотров: 175

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018