Оновлено положення про реєстрацію в реєстрі фізичних осіб платників податків

Нове Положення про реєстрацію фізичних осіб в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків затверджено наказом Мінфіну від 29 вересня 2017 роки № 822.
Усі фізичні особи — платники податків і зборів реєструються в контролюючих органах шляхом включення відомостей про них в Державний реєстр.
Положенням визначено порядок і процедуру реєстрації і обліку фізичних осіб, подачі заяви про зміну даних, видачі документу, що засвідчує реєстрацію фізичних осіб в реєстрі тощо.
Внесення в паспорт у формі картки інформації про реєстраційний номер облікової картки платника податків здійснюється відповідно до Закону «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус».
Для проведення реєстрації, внесення змін, отримання картки платника податків або відомостей з Державного реєстру використовуються дані документу, що посвідчує особу.
Якщо в документах, що посвідчують особу, відсутня інформація про реєстрацію місця проживання / перебування особи або така інформація внесена у безконтактний електронний носій, який імплантований у вказані документи, особа пред’являє:
— довідку про внесення інформації до Реєстру у формі витягу;
— довідку про реєстрацію місця проживання/перебування особи, видану органом реєстрації, якщо після формування виписки з Реєстру змінилися дані про місце проживання;
— довідку про постановку на облік внутрішньо переміщеної особи або довідку, що підтверджує місцезнаходження громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території або які переселилися з неї (за наявності таких документів).
Громадяни України подають документи до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а ті, які тимчасово знаходяться за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання в Україні, — у будь-який контролюючий орган. Документи також можуть бути подані через центри надання адміністративних послуг

Просмотров: 191

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 02.05.2018