Планується зрівняти в трудових правах чоловіків і жінок

Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання додаткових гарантій, пов’язаних із поєднанням сімейних і трудових обов’язків)» доступний для обговорення. Зокрема, запропоновано дозволити йти в декретну відпустку до досягнення дитиною трирічного віку не лише матерям, а й батькам.
Також батьки двох і більше малолітніх дітей зможуть брати щорічну відпустку в зручний для них час, додаткову відпустку до 10 календарних днів, а також відпустку до 14 календарних днів за свій рахунок. Нині таким правом можуть скористатися тільки жінки.
Татусі дітей до 14 років зможуть узяти відпустку за свій рахунок на час карантину в школах і садочках .
Крім того, батьки малолітніх дітей або дітей з обмеженими можливостями не залучатимуться до понаднормової роботи або відряджень без їхньої згоди.
Чоловіки, які мають дітей до 14 років, зможуть звертатися до роботодавця за встановленням неповного робочого дня або тижня для догляду за дитиною.
За словами авторів законопроекту, таким чином національне законодавство буде адаптовано до європейського, яке передбачає соціальні гарантії всім співробітникам без статевої дискримінації

Просмотров: 195

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 02.05.2018