Платіжки для сплати податків на єдиний рахунок

З 01 січня 2021 року буде запроваджено нову систему сплати податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або ЄСВ на небюджетні рахунки через єдиний рахунок паралельно з діючою системою сплати платежів. У зв’язку з цим ДПСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 24 липня 2015 року № 666», яким коригуються положення Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів, затвердженого наказом Мінфіну від 24.07.2015 № 666.

Для зарахування коштів на єдиний рахунок платникам, що виявлять бажання сплачувати податки, збори, платежі та ЄСВ через єдиний рахунок, постане потреба зазначення у розрахунковому документі інформації, а саме реквізитів одержувачів коштів, сум коштів для відповідних одержувачів коштів, дати та номеру податкового повідомлення-рішення; призначення відповідного платежу та його одержувача, або взагалі без зазначення одержувача коштів.

З метою забезпечення заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункового документу для функціонування системи сплати податків, зборів, платежів та єдиного внеску через єдиний рахунок Порядок доповнено новим розділом. Зміни, які викладені в новому розділі, дозволять платнику оформити сплату: за одним видом платежу одним документом на переказ коштів із зазначенням конкретного одержувача коштів; за декілька видами платежів одним документом на переказ коштів із зазначенням за кожним видом платежу конкретного одержувача коштів; однією сумою без зазначення одержувача коштів. Разом з цим, платнику, який вкаже одночасно декілька одержувачів коштів, забезпечиться можливість спрямувати належну суму коштів кожному такому одержувачу із загальної суми, зазначеної у документі на переказ коштів.

Просмотров: 114

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 29.10.2020