Податківці роз’яснили нюанси митного оформлення вживаних авто за зниженими ставками акцизу

Податківці нагадали, що з 1 серпня 2016 року до 31 грудня 2018 року на вживані легкові автомобілі діють знижені ставки, встановлені Законом № 1389.
До внесення змін до класифікатора звільнень від сплати митних платежів при ввезенні товарів на митну територію України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 20.09.2012 № 1011, при митному оформленні вживаних легкових автомобілів за зниженими ставками у графі 36 митної декларації зазначається код пільги з оподаткування товару акцизним податком «172».
Контроль за обмеженням імпорту в Україну не більше одного легкового автомобіля протягом календарного року має здійснюватися відносно категорій осіб:
— які ввозять легкові автомобілі для власного використання;
— які ввозять легкові автомобілі на користь інших осіб.
Податківці також нагадали, що не підпадають під дію пільги авто з Російської Федерації.
Документами, що підтверджують країну походження товару, є сертифікат про походження товару, засвідчена декларація про походження товару, сертифікат про регіональне найменування товару.
Якщо в документах про походження товару є розбіжності у відомостях про країну походження товару, декларант має право надати органу доходів і зборів для підтвердження відомостей про заявлену країну походження товару додаткові відомості.
Підтверджувати країну походження товару не потрібно, якщо товари ввозяться громадянами та оподатковуються за єдиною ставкою мита.
До відомостей про походження транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України, може бути віднесений їх ідентифікаційний номер — VIN-код (Vehicle Identification Number), інформація про який зазначається у технічному паспорті на транспортний засіб.
Під час оформлення посвідчення про реєстрацію транспортного засобу посадова особа органу доходів і зборів проставляє відповідну відмітку про обмеження щодо відчуження транспортного засобу протягом 365 днів з дня його реєстрації.

Просмотров: 202

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 06.05.2018