Податок на виведення коштів

Мінфіном підготовлено проект закону, який внесе правки до Податкового кодексу України про податок на виведення коштів. Документ передбачає заміну теперішнього податку на дохід підприємства. Законопроектом пропонується не оподатковувати дохід організації поки той не виплачується власникам у вигляді частини прибутку акціонерного товариства.
Так, Міністерство фінансів хоче ввести новий податок на виведення прибутку. Банкіри, учасники Незалежної асоціації банків України і посередники бізнесу представили ряд важливих правок, які зменшать вплив запропонованого документа на них. Так, в розділі Податкового кодексу України (далі – ПКУ) «Податок на виведення капіталу» відсутній стандарт, який відображає також використання резервів.
Зокрема, в розділі ПКУ «Податок на виведений капітал» вилучено норми, що стосуються порядку відображення і використання резервів, правила урегулювання безнадійної заборгованості. Уточнено об’єкти оподаткування і вироблений чіткий перелік операцій, які підпадають під оподаткування податком на виведення капіталу. Також внесені зміни в правила розрахунків бази за операціями «тонкої капіталізації» і прибрана ст. 39, яка змушує платника надавати документацію про такі операції.
Також переказ коштів третіх осіб не обкладається податком. Сюди ж відносяться операції з використанням спеціальних платіжних засобів на користь одержувачів і також міжнародні системи для проведення платежів.

Просмотров: 239

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018