Подавати процесуальні документи до суду та знайомитися з матеріалами справи можна через Інтернет

Систему «Електронний суд» запущено в пілотних судах наказом Державної судової адміністрації України від 23 березня 2017 року № 367, яким також затверджено Тимчасовий регламент обміну електронними документами між судами та учасниками судового процесу, кримінального провадження.
Систему «Електронний суд» запущено в 7 судах. Учасниками пілотного проекту стали:
— Київський апеляційний адміністративний суд;
— Апеляційний суд Одеської області;
— Київський районний суд Одеси;
— Одеський апеляційний господарський суд;
— Господарський суд Одеської області;
— Вінницький апеляційний адміністративний суд
— Вінницький окружний адміністративний суд.
Електронний обмін документами між судом та учасниками процесу можливий у кримінальному, цивільному, адміністративному, господарському процесі та справах про адміністративні правопорушення.
Для подання процесуальних документів через Інтернет учасникам процесу необхідно зареєструватися в електронному кабінеті системи «Електронний суд». Реєстрація провадиться за допомогою ЕЦП та ідентифікаційного коду.
Завантажувані документи повинні відповідати вимогам процесуального законодавства. Крім того, їх розмір не може бути більше 50 Мб. Під час реєстрації процесуальних документів також можна сплатити судовий збір Документ, поданий через кабінет, заноситься до автоматизованої системи документообігу суду, перевіряється уповноваженим співробітником і реєструється як вхідний документ у загальному порядку.

Просмотров: 219

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018