Покупців квартир у недобудовах хочуть убезпечити

Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою захисту майнових прав осіб, які придбали квартири та нежитлові приміщення в об’єктах незавершеного будівництва» № 7128 зареєстровано в Парламенті 20 вересня 2017 року.
Запропоновано з 1 липня 2018 року зобов’язати замовника будівництва перед відчуженням квартир і нежитлових приміщень у незавершених будинках реєструвати за собою право власності на будинок як на об’єкт незавершеного будівництва, а також на кожну квартиру чи приміщення, що підлягають продажу.
Покупець прав на відповідні об’єкти буде зобов’язаний подати заяву про державну реєстрацію свого майнового права. При цьому реєстрація права власності на відповідні квартири та приміщення відбуватиметься після введення будинку в експлуатацію й підтвердження заявником належного виконання своїх фінансових зобов’язань за відповідним договором.
За твердженням авторів законопроекту, його метою є запобігання зловживанням у сфері будівництва, а саме подвійному продажу квартир та нежитлових приміщень у незавершених об’єктах і відчуженню квартир, будівництво яких не передбачено проектною документацією

Просмотров: 149

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 02.05.2018