Посилено відповідальність за паркування на місцях осіб з інвалідністю

22.06.2017 відповідний Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю» (проект № 5629) ухвалено ВР.
Особам з інвалідністю забезпечили право на безоплатне паркування на спеціально обладнаних місцях шляхом посилення відповідальності за порушення правил паркування.
Так, за зупинку чи стоянку транспортних засобів на місцях для осіб з інвалідністю, а також за створення перешкод у зупинці або стоянці водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять таких осіб, за порушення правил установлення та використання знака «Водій з інвалідністю» загрожує штраф від 60 до 100 НМДГ.
При паркуванні водій повинен мати підтверджуючі документи щодо наявності у нього чи одного з пасажирів інвалідності (крім явно виражених ознак), інакше йому доведеться сплатити штраф у вищезгаданому розмірі.
Крім того, штраф у розмірі від 60 до 100 НМДГ загрожує посадовим особам юридичних осіб, які утримують спеціально обладнані чи відведені майданчики для паркування, у разі якщо на них не облаштовано місця для осіб з інвалідністю. Такі місця мають бути передбачені біля житлових будинків (крім індивідуальних житлових будинків) і будівель, на тротуарах (із числа місць для зупинки та стоянки транспортних засобів).
Право складати адмінпротоколи отримає Нацполіція, посадові особи та члени громадських організацій осіб з інвалідністю, уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад.

Просмотров: 190

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018