Посилено заходи пожежної безпеки

Внесено зміни до Правил пожежної безпеки в Україні, спрямовані на посилення протипожежних заходів у приміщеннях.
Тепер інструкції щодо заходів пожежної безпеки для кожного приміщення може затверджувати не лише керівник, а й уповноважена особа. При цьому інструкції не розробляються для душових, басейнів і санвузлів, а також для коридорів та вестибюлів.
Протипожежні двері повинні утримуватися у справному стані і не заставлятися іншими предметами. У приміщеннях, у яких розміщуються люди, евакуаційні двері повинні зачинятися лише на запори, які можна відчинити зсередини.
Заборонено використовувати не за призначенням горища, технічні поверхи та приміщення, у тому числі вентиляційні камери й електрощитові.
Кількість відвідувачів у виставкових, торговельних залах та залах для глядачів повинна розраховуватися з урахуванням пропускної спроможності шляхів евакуації. У разі відсутності даних для розрахунку площі, що припадає на одну особу, місткість залу приймається із розрахунку не менше 1 кв. м на одну особу.
Зміни до Правил пожежної безпеки в Україні внесені наказом МВС від 31 липня 2017 року № 657, який набуде чинності після опублікування.

Просмотров: 200

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 02.05.2018