Постанови в справах про адміністративні правопорушення зможуть переглядати

02.08.2017 року в Парламенті зареєстровано законопроект № 7016 «Про внесення змін до деяких законів України щодо оскарження та перегляду постанов по справах про адміністративні правопорушення».
Запропоновано встановити, що оскарженню підлягають не лише постанови про накладення адміністративного стягнення, а всі постанови в справах про адміністративні правопорушення. Крім того, право на оскарження постанов матимуть не лише особи, стосовно яких їх винесено, а й держоргани.
Крім того, запропоновано врегулювати процедуру перегляду постанов. Зокрема, переглядати постанови, винесені уповноваженою особою компетентного органу, зможе керівник вищестоящого органу, уповноважений розглядати справи про такі порушення. За результатами перегляду постанову може бути скасовано або змінено.
Перегляд постанови може здійснюватися протягом місяця з моменту її винесення з таких підстав:
— відсутність в діях особи, що притягується до відповідальності, ознак правопорушення;
— необ’єктивність або неповнота провадження у справі або необ’єктивність її розгляду;
— невідповідність викладених у постанові висновків фактичним обставинам справи;
— постанову винесено неправомочною особою, мав місце безпідставний недопуск до участі в розгляді справи особи, що притягується до відповідальності, або її представника, а також інше обмеження прав учасників провадження у справі про адміністративне правопорушення;
— неправильна або неповна кваліфікація вчиненого правопорушення;
— накладення стягнення, не передбаченого КУпАП

Просмотров: 192

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018