Президент ухвалив ряд персональних економічних санкцій та інших обмежувальних заходів

Президент підписав Указ № 133/2017 про введення проти ряду фізичних і юридичних осіб персональних економічних санкцій та інших обмежувальних заходів. Одночасно з цим скасовано дію п’яти виданих раніше указів про санкції та обмежувальні заходи.  У додатку до Указу, який набув чинності з 15 травня 2017 року, у списку санкцій 468 юридичні особи, а також 1228 фізичні особи. Проти юридичних осіб термін санкцій продовжується на 1-3 роки, проти фізичних – на 1-5 років, а також безстроково. Серед них виявилися громадяни Росії, в тому числі ті, які проживають у Криму, громадяни України, які прямо або опосередковано контролюються резидентами іноземних держав або «діють в їх інтересах», громадяни інших іноземних держав.
Під санкції потрапили, зокрема:
1. ТОВ «Яндекс» (Общество с ограниченной ответственностью «Яндекс»).
2. ТОВ «Вконтакте» (ООО «Вконтакте»).
3. ТОВ «Мейл.РУ Україна».
Серед обмежувальних заходів, зокрема: заборона інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів Mail.ru (www.mail.ru) і соціально-орієнтованим ресурсах «Вконтакте» (www.vk.com) і «Однокласники» (www.ok.ru).МОЗ ЗАТВЕРДИЛО ПЕРЕЛІК БЕЗПЛАТНИХ ЛІКІВ До переліку увійшло 157 найменувань лікарських засобів
Визначено перелік ліків, вартість яких підлягає відшкодуванню. До Реєстру лікарських засобів увійшли препарати для амбулаторного лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Просмотров: 142

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018