Прийнято в роботу проект Держбюджету 2017

21 вересня Уряд представив у Верховній Раді проект Держбюджету 2017.
«Держбюджет на 2017 рік базується на реалістичних доходах та наявних можливостях. Ми розробили чесний і відповідальний бюджет, який дасть змогу реально отримати заплановані надходження, не створюючи тиск на бізнес, а навпаки — стимулюючи економічний розвиток», — зазначив Міністр фінансів Олександр Данилюк під час презентації проекту.
Проект Держбюджету-2017 має чіткі пріоритети, повністю забезпечені фінансовим ресурсом та необхідності реформувати та розвивати певні напрямки, зокрема, обороноздатність, дипломатію, соціальні стандарти, освіту, охорону здоров’я, АПК, дорожню інфраструктуру, енергоефективність, культуру, децентралізацію.
Окрім того, було запроваджено трирічне планування: розроблено проект прогнозу Держбюджету на 2018-2019 рр. і закладено план розвитку економіки країни на перспективу.
Голова Комітету з питань бюджету Андрій Павелко повідомив, що Комітет вже розпочав опрацювання законопроекту і на перше читання має підготувати висновки та пропозиції.
Після представлення законопроекту, Голова ВРУ Андрій Парубій оголосив, що проект Державного бюджету України на 2017 рік вважається прийнятим Верховною Радою для подальшої роботи відповідно до ст.154 Регламенту Верховної Ради.

Просмотров: 210

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 06.05.2018