Прийнято закон про електронне декларування доходів чиновників

Верховна Рада 15 березня прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання посадовими особами декларацій про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру у 2016 році» (законопроект № 3755) з урахуванням пропозицій Президента України.
Прийняття Закону забезпечить введення в дію нової системи електронного декларування.
Законом встановлюється:
— адміністративна відповідальність за надання завідомо недостовірних відомостей у декларації — штраф від 1 тис. до 2500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
— кримінальна відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації або умисне неподання декларації – штраф від 2500 до 3000 нмдг або громадські роботи 150 – 240 годин, або позбавлення волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Передбачається, що повна перевірка декларації може проводитися в період здійснення чиновником своїх повноважень, а також протягом 3 років після припинення такої діяльності.
У 2016 році службові особи, які на момент початку роботи системи подання та оприлюднення декларацій займають відповідальне і особливо відповідальне становище, зобов’язані подати щорічні декларації за минулий рік протягом 60 календарних днів після початку роботи системи.

Просмотров: 174

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018