Про працевлаштування вагітної жінки, яка має дітей віком до трьох років, після закінчення строкового трудового договору

Міністерство соціальної політики України в листі від 10.09.2014 № 143/06 /187-14 надано роз’яснення щодо звільнення після закінчення строкового трудового договору вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років.
Відповідно до статті 184 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) у разі звільнення після закінчення строкового трудового договору вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років — частина шоста статті 179), одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда обов’язком власника або уповноваженого ним органу є їх працевлаштування. На період працевлаштування за цими жінками зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору.
Відповідальність роботодавця за порушення вимог законодавства про працю та про охорону праці передбачена статтею 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення та статтею 172 Кримінального кодексу України.
Нагадуємо, що листи міністерства не є нормативно-правовими актами, за своєю природою вони носять інформаційний, рекомендаційний і необов’язковий характер.

Просмотров: 223

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018