Про прослуховування розмов і перегляд корпоративної пошти

У листі СБУ від 16.06.2014 № 16/16/13-4/25/2739 вказано що прослухування або запис розмови або перегляд кореспонденції, яка ведеться з корпоративних засобів зв’язку після фактичного отримання згоди всіх учасників бесіди на такі дії, не порушуватиме їх прав і не матиме ознак оперативно-розшукової діяльності.
Записи телефонних розмов, а також слідкування за електронним листуванням працівників являється одним із оперативно-розшукових заходів, що пов’язано з обмеженням тих чи інших прав громадян, дозвіл на які має підрозділ державних органів.
Згідно ч. 2 ст..5 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» проведення таких оперативно-розшукових заходів забороняється.
У листі вказано, що за умови отримання згоди учасників бесіди, що ведеться із засобів корпоративного зв’язку, прослуховування не порушуватиме їх прав і свобод, а отже і не матиме ознак оперативно-розшукової діяльності. Проте, СБУ також зазначає, що фактично в ході такої діяльності може здійснюватися обробка персональних даних, що має відбуватись з урахуванням вимог Закону «Про захист персональних даних».

Просмотров: 210

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018