Процес доказування в господарських справах змінять

Відповідні зміни запропоновано президентським законопроектом № 6232 «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів».
У господарському процесі збираються передбачити можливість огляду судом веб-сайту, іншого місця зберігання даних в інтернеті з метою встановлення та фіксування їх змісту. У разі потреби до огляду веб-сайту можуть залучатися фахівці та експерти.
Також суд буде наділено правом збирати докази за власною ініціативою, якщо у нього є сумніви щодо добросовісного здійснення учасниками справи їх процесуальних прав або виконання обов’язків стосовно доказів.
Ще одне нововведення у процедурі доказування, що пропонується, полягає в тому, що в разі посилання одного з учасників процесу на невчинення другою стороною певної дії або відсутності певної події, суд може зобов’язати другу сторону надати докази зворотного. Якщо підтвердні документи не буде надано, суд може визнати встановленою обставину невчинення дії або відсутності події.

Просмотров: 221

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018