Проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями та особами без громадянства

14.05.2015 року підписано Постанову ВРУ «Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями та особами без громадянства».

Законопроект №2389 зареєстрований у Верховній Раді України 17.03.2015 р.

Проект Закону передбачає внесення змін до ЗУ «Про Збройні Сили України», ЗУ «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», ЗУ «Про військовий обов’язок та військову службу», ЗУ «Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України», ЗУ «Про імміграцію», ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

Змінами передбачається встановлення порядку вступу на військову службу і її проходження іноземцями та особами без громадянства за контрактом на посадах рядового — старшинського складу в Збройних Силах України та інших військових формуваннях.

Планується, що на військову службу за контрактом приймаються раніше не судимі іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах і відповідають таким вимогам проходження військової служби: мають встановлений законом вік; придатні до військової служби за станом здоров’я; пройшли професійно-психологічний відбір; мають достатній рівень фізичної підготовки.
Для прийняття на військову службу іноземці та особи без громадянства звертаються до військового комісаріату за місцем їх проживання.

Крім цього, Законопроеком пропонується викласти у новій редакції статтю 447 Кримінального кодексу України «Найманство».

Просмотров: 207

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018