Рекламодавців будуть штрафувати за незаконне розміщення реклами

Зареєстровано законопроект № 7004 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо несанкціонованої реклами)». Пропонується встановити відповідальність за незаконне розміщення реклами не тільки для її розповсюджувачів, а й для рекламодавців.
Вони будуть нести солідарну відповідальність за несанкціоноване розміщення оголошень, плакатів, афіш, листівок, написів або малюнків в невстановлених місцях. За таке порушення рекламодавцям і розповсюджувачам доведеться заплатити штраф у розмірі 5-кратної вартості розміщення реклами. У разі вчинення даного правопорушення повторно, сума штрафу буде подвоєна, а рекламна продукція конфіскована.
Крім того, замовник і розповсюджувач реклами повинні будуть відновити місце розміщення несанкціонованої реклами за власні гроші протягом 24 годин. Запропоновані зміни спрямовані на забезпечення чистих вулиць в містах та селищах України через засилля несанкціонованої реклами, збереження архітектурних пам`яток від недобросовісних розповсюджувачів реклами та економії коштів міських бюджетів, які витрачаються на прибирання вулиць від рекламних наліпок та косметичного ремонту фасадів будинків через розміщення рекламних написів чи малюнків.

Просмотров: 160

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018