Реєструвати сільсько-господарську техніку буде Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

У період завершення ліквідації Державної інспекції сільського господарства виникла проблема щодо реєстрації сільськогосподарських машин, підготовки механізаторських кадрів, видачі посвідчень тракториста-машиніста.
Для забезпечення безперебійного процесу реєстрації сільгосптехніки, зняття соціальної напруженості на селі та, враховуючи функціональну направленість міністерств, Кабінет міністрів поклав на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повноваження щодо реалізації державної аграрної політики у зазначених сферах.
Зазначене вище передбачено постановою Кабінету міністрів від 28.12.2016 року № 1051.
Варто зазначити, що Державну інспекцію сільського господарства України ліквідовано у зв’язку з оптимізацією системи центральних органів виконавчої влади. Її функції в частині здійснення реєстрації та обліку сільськогосподарських машин передбачалося передати МВС, функції щодо здійснення державного нагляду (контролю) в частині експлуатації машин сільськогосподарського призначення – Державній службі з безпеки на транспорті.

Просмотров: 171

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 04.05.2018