Роботодавці зобов’язані повідомляти ДСЗ про наявність вакансій

Відповідні роз’яснення містяться в листі Мінсоцполітики від 25 травня 2017 року № 420/0/126-17/243.
Так, роботодавці зобов’язані своєчасно повідомляти Державну службу зайнятості України про наявність вакансій. Звіт за встановленою формою за наявності у роботодавця вакансії подається не пізніше трьох днів із дня її відкриття.
Актуальність вакансій, зазначених у звіті, базовий центр зайнятості уточнює не рідше ніж два рази на місяць під час особистої зустрічі з роботодавцем, у телефонному режимі або через засоби електронного зв’язку.
Якщо підбирати працівників на вакансію більше немає потреби, роботодавець може самостійно повідомити центр зайнятості будь-яким зручним для нього способом. У такому разі підбір претендентів на вакансію центр зайнятості припиняє.
Для оперативного вирішення питання підбору персоналу роботодавець може подавати звіт до будь-якого центру зайнятості незалежно від свого місця знаходження засобами електронного зв’язку. При цьому, оскільки у формі звітності передбачено підпис роботодавця, при надсиланні звіту електронною поштою роботодавець зобов’язаний підтвердити його паперовим носієм, завіреним підписом керівника.
Можливість подання електронної звітності із проставленням ЕЦП на сьогодні не передбачена.

Просмотров: 212

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018