Розміщення даних про боржників комунальних послуг порушує їх право на захист персональних даних

Дарницький районний суд міста Києва, розглянувши 11 вересня 2015 справу № 753/13021/15-п, притягнув до адміністративної відповідальності голову правління ОСББ «Успіх-2007», який допустив розміщення на інформаційному стенді списку боржників за комунальні послуги мешканців.
Протокол про адміністративне правопорушення був складений завідуючим відділом контролю Управління з питань захисту персональних даних Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини.
Суд визнав голову винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 188-39 КпАП України (порушення законодавства у сфері захисту персональних даних).

Вивісивши список боржників із зазначенням номера квартири та ПІБ, голова правління порушив порядок захисту персональних даних, що призвело до порушення прав суб’єктів персональних даних на захист своїх персональних даних від незаконної обробки.

Варто зазначити, що адміністративна справа щодо голови була закрита у зв’язку із закінченням строку, протягом якого може бути накладено адміністративне стягнення. Відмітимо, що за дане правопорушення передбачено накладення штрафу в розмірі від 300 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Просмотров: 284

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018