Розпочав діяти порядок фінансування виплат гарантованого відшкодування за вкладами

01.02.2017 набрав чинності «Порядок фінансування процесу виплат банками-агентами гарантованої суми відшкодування за вкладами» затверджений рішенням Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – ФГВФО) від 05.12.2016 № 2697.
Встановлено процедуру прийняття рішень ФГВФО про фінансування процесу виплат банками-агентами гарантованої суми відшкодування за вкладами вкладникам банків, що виводяться з ринку, або банків, що ліквідуються.
Фонд двічі на день (виключаючи святкові, неробочі та вихідні дні) визначає потребу у фінансуванні процесу виплат банками-агентами і при її виявленні здійснює перерахування коштів банкам-агентам згідно з моделями фінансування.
Якщо Фонд уперше починає виплати вкладникам банку, на період перших 5 днів з дня початку виплат Фонд вводить спеціальні умови фінансування банків-агентів.
Відповідно до спецумов визначеним Фондом банкам-агентам надається попереднє додаткове фінансування, загальна сума якого встановлюється Фондом на рівні до 10% від загальної суми, що підлягає відшкодуванню вкладникам банку. Загальна сума попереднього додаткового фінансування розподіляється між банками-агентами з найбільшим загальним показником відповідності регіональної мережі пропорційно значенню такого показника. Сума попереднього додаткового фінансування перераховується банкам-агентам за один робочий день до початку виплат на умовах авансування банку-агенту здійснення таких виплат.

Просмотров: 236

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 04.05.2018