Роз’яснення Міністерства освіти і науки України щодо працевлаштування випускників вищих навчальних закладів

Кабінетом Міністрів 15 квітня 2015 прийнято постанову № 216 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 1996 № 992», якою скасовано норму щодо обов’язковості відпрацювання випускниками вищих навчальних закладів та відшкодування ними вартості навчання (крім осіб , які навчаються за спеціальностями медичного профілю). Зазначену постанову прийнято в рамках реалізації основних положень Закону України «Про вищу освіту».

У зв’язку зі скасуванням даної норми Міністерство освіти і науки України своїм листом № 1/9-216 від 28.04.2015 р. роз’яснило деякі нюанси працевлаштування випускників вищих навчальних закладів.
Cкасовано примусовість у працевлаштуванні, випускник повинен вільно вибирати місце майбутньої роботи на підприємстві, в організації чи установі будь-якої форми власності. Скасовано також обов’язкове підписання тристоронніх угод, видачу випускнику направлень на роботу та довідок про самостійне працевлаштування.

Для реалізації потреби випускників у працевлаштуванні продовжують функціонувати структурні підрозділи вищих навчальних закладів (центри, відділи, сектори, служби), які повинні тісно співпрацювати з державною службою зайнятості, а також з підприємствами, установами та організаціями різних форм власності, що є потенційними роботодавцями для випускників вищих навчальних закладів.

Просмотров: 262

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018