Роз’яснено особливості оподаткування неприбуткових організацій, які надають платні послуги

Особливості оподаткування неприбуткових організацій, які надають платні послуги, роз’яснено в листі ДФС від 3 квітня 2017 року № 6856/6/99-99-15-02-02-15.
Неприбуткові організації, які внесені до Реєстру неприбуткових організацій, не платять податок на прибуток із будь-яких доходів, отриманих від статутної діяльності, за умови, якщо такі доходи використовуються лише для фінансування витрат на утримання неприбуткової організації, реалізації її мети та напрямів діяльності, визначених установчим договором, і не розподіляються серед засновників і членів організації.
Будь-які операції неприбуткової організації підлягають оформленню первинними документами відповідно до Закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». При цьому операція неприбуткової організації з постачання послуг є об’єктом оподаткування ПДВ.
ПК передбачає добровільну й обов’язкову реєстрацію юрособи як платника ПДВ.
Якщо неприбуткова організація здійснює операції з постачання послуг, що підлягають оподаткуванню, загальний обсяг яких протягом останніх 12 календарних місяців перевищує 1 млн. грн., то вона повинна подати заяву до контролюючого органу за місцем знаходження та відповідно зареєструватися як платник ПДВ в обов’язковому порядку.
У інших випадках неприбуткова організація може зареєструватися як платник ПДВ добровільно. Для цього необхідно подати заяву до контролюючого органу не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку нового податкового періоду.

Просмотров: 155

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018