Сервісні центри МВС з 01.02.2017 почнуть видавати довідки про несудимість

З 01.02.2017 вводиться надання фізичним особам довідок про несудимість Департаментом інформаційних технологій та територіальними сервісними центрами МВС. Форма та технічний опис бланка довідки затверджені наказом МВС від 29.11.2016 № 1256.
Фізична особа, що досягла 14-річного віку, має право на отримання відповідних відомостей про себе. Відомості з персонально-довідкового обліку надаються заявнику за запитом у формі довідки.
Запит у письмовій формі подається особисто заявником або його представником до ДІТ або ТСЦ МВС незалежно від реєстрації місця проживання заявника. При поданні запиту заявник особисто подає посадовій особі документ, що посвідчує його особу, та надає його копію.
Запит в електронній формі подається за умови ідентифікації заявника з використанням ЕЦП або іншого альтернативного засобу ідентифікації через офіційний веб-сайт МВС та офіційні сайти територіальних органів за поданням сервісних послуг МВС.
Електронна довідка завіряється ЕЦП уповноваженої посадової особи ДІТ та надсилається на робоче місце віддаленого доступу, з якого надійшов запит. Там довідка роздруковується і заповнюється серія/номер використаного бланка. Роздрукована довідка підписується заступником керівника ДІТ, керівником ТСЦ МВС, скріплюється печаткою цього органу та видається заявнику.
Надання довідки здійснюється безкоштовно в строк до 30 календарних днів з дня надходження запиту.

Просмотров: 271

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 04.05.2018