Щодо блокування податкових накладних та розрахунків коригування

З 31 липня 2017 року Державною фіскальною службою міста Києва в Центрі обслуговування платників за адресою: місто Київ, вул. Шолуденка, 33/91 запроваджено надання щоденних консультацій по блокуванню реєстрації ПН та РК тільки за конкретними заблокованими ПН та РК і тільки директору, бухгалтеру або працівнику за довіреністю від підприємства.
Згідно з даними Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу («ЗІР») Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (категорія 101.17) «у разі отримання квитанції про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) платник податку має право подати на розгляд комісії Державної фіскальної служби України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації письмові пояснення та/або копії документів, зазначені у п. п. «в» п. п. 201.16.1 п. 201.16 ст. 201 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями з повідомленням щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій по відмовленим податковим накладним/розрахункам коригування за встановленою формою J(F)1312601 (далі – «Повідомлення»).
Табличну частину Повідомлення необхідно заповнювати відповідно до табличної частини податкової накладної/розрахунку коригування (з відповідними знаками).
У разі зупинення розрахунку коригування на зменшення податкових зобов’язань Повідомлення подається платником податків – продавцем, що зазначений в розрахунку коригування та податковій накладній, яка коригується».

Просмотров: 217

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 03.05.2018