Щодо доходу платника податку у вигляді процентів: роз’яснення ДФС України

Державна фіскальна служба України в листі № 8 651/М/99-99-17-03-03-14 від 14 вересня 2015 року надала роз’яснення, щодо доходу платника податку у вигляді процентів, нарахованих на суму вкладного (депозитного) банківського рахунку. У роз’ясненні зазначається, що такий дохід включається до загального місячного оподатковуваного доходу і оподатковується за ставкою 20%. Податковим агентом платника при нарахуванні на його користь доходів у вигляді відсотків є особа, яка здійснює таке нарахування.

Крім того, оскільки до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника включається дохід у вигляді відсотків, нарахований на суму вкладного (депозитного) банківського рахунку, то такий дохід оподатковується військовим збором за ставкою 1,5%.

Податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника, зобов’язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок.

Відмітимо, що військовий збір введений тимчасово, до набрання чинності рішення Верховної Ради про завершення реформи Збройних Сил України.

Просмотров: 174

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018