Щодо місць провадження господарської діяльності, яка підлягає ліцензуванню

Державна регуляторна служба України (далі – ДРС України ) у листі № 6854 від 15 вересня 2015 року, відзначила, що інформація про місця здійснення господарської діяльності може міститися в заяві на отримання ліцензії, зміст і форма якої повинна бути встановлена відповідними ліцензійними умовами, або в документах, що додаються до такої заяви (наприклад, відомості або інформація, складені і підписані безпосередньо здобувачем ліцензії).

Також ДРС України нагадує, що відповідно до ч. 1 ст. 18 Закону № 222-VIII «Про ліцензування видів господарської діяльності» (далі — Закон № 222) до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців вносяться, зокрема, відомості про місце і засобах здійснення ліцензіатом виду господарської діяльності.

Згідно з ч. 5 ст. 21 Закону № 222 до набрання чинності положення про внесення до ЄДР інформації про ліцензування та видання Кабміном акту про припинення ведення Єдиного ліцензійного реєстру органи ліцензування:

— продовжують формувати, вести, надавати відомості з власних ліцензійних реєстрів і подавати їх до Єдиного ліцензійного реєстру;

— оприлюднять прийняті ними рішення про видачу ліцензій;

— сприяють розпоряднику ЄДР у формуванні електронного інформаційного ресурсу реєстру стосовно ліцензування.

Відповідно до абзацу 2 і 3 ч. 8 ст. 9 Закону № 222 місцем здійснення виду господарської діяльності, яка підлягає ліцензуванню, є об’єкт (приміщення, будівля, земельна ділянка та / або територія), в межах якого виробляється цей вид господарської діяльності або використовуваного в його виробництві (може збігатися з місцезнаходженням суб’єкта господарювання).

Вимоги ліцензійних умов поширюються на місця здійснення господарської діяльності ліцензіата, зазначені в документах, що додаються до заяви про отримання ліцензії (з урахуванням змін до них, представлених ліцензіатом до органу ліцензування).

Просмотров: 183

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018